Hjælp dig selv før du hjælper andre – det er ekstra vigtigt for en solo mor!

Tidligere på ugen var jeg ude og flyve. Det var min første flyvetur som mor.

På vej til lufthavnen, tænkte jeg på en mor som jeg engang mødte i flyveren på vej til Nice.  Denne mor led af ekstrem flyskræk. Hun fortalte mig, at hun havde fået flyskræk efter hun var blevet mor, fordi hun var bange for at styrte ned, så hun ikke længere kunne passe på sin søn.

Jeg mærkede derfor efter om jeg nu havde fået flyskræk. (Det havde jeg ikke, og jeg er også selv ekspert i at behandle flyskræk med Tapping skulle det en dag dukke op…).

Men, jeg vil godt indrømme, at jeg overvejede mit børnetestamente endnu en gang.  Hende jeg var ude at flyve med er også den veninde som står øverst på børnetestamentet pt.

Heldigvis har jeg aftalt med flere veninder at de står i mit børnetestamente, så jeg fik ret hurtigt ro på igen.

(Tip: har du ikke styr på dit børnetestamente endnu så er der hjælp at hente i Børnetestamente Guiden som jeg udgav tidligere på året).

Tilbage til flyveturen…

Du husker sikkert hvad der bliver sagt i flyveren mht. iltmaskerne ikke?

“Hjælp dig selv før du hjælper andre”.

Det kan være en K-Æ-M-P-E udfordring som solo mor.

Det har det i hvert fald været for mig.

Jeg har tidligere gjort alt jeg kunne for at hjælpe andre, og ofte på min egen bekostning.

Det er mit job at hjælpe andre, men efter jeg er blevet mor er jeg blevet tvunget til at passe ekstra godt på mig selv, fordi jeg har ansvaret over min lille datter på næsten 21 måneder.

Jeg lærte dog at passe på mig selv på den hårde måde!!

Da min datter var 16 uger gammel faldt jeg virkelig på røv og albuer!

Mit energi niveau var brugt op og til en familiefest hos min lillesøster besvimede jeg næsten under amningen af udmattethed og lavt blodsukker.

Den dag blev mit til dags dato største wake up call!

Jeg havde glemt at spise både morgenmad og frokost fordi jeg havde så travlt med at få pakket alt det vi skulle have med ud ad døren og samtidig passe på min lille datter.

Selvom vi næsten lige var ankommet måtte jeg pakke sammen og bede min far om at køre os hjem fra festen. Jeg græd for mig selv på vej hjem i bilen og besluttede mig for at få mere styr på mit nye liv som solo mor.

En af de principper jeg indførte i vores hverdag er, at jeg altid spiser noget mad før jeg giver min datter mad.

Jeg drikker altid lidt vand eller juice før jeg giver hende noget.

Jeg er sikker på, at jeg vil blive kaldt egoist, (det har jeg prøvet før i den her debat om singlekvinder der vælger at få børn med hjælp fra en sæddonor), men jeg lover dig for, at det er det bedste jeg kan gøre for vores lille familie.

Af alle de efterhånden mange singlekvinder jeg har mødt eller snakket med, ser jeg en tendens til, at dem som beder om hjælp og som formår at passe ekstra godt på sig selv, de har det meget lettere og sjovere i hverdagen.

Invitation!

Spørg dig selv:

Hvad kan jeg gøre nu for at hjælpe mig selv først?

selvførst

Share
This entry was posted in Livet som Solomor and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.