Hamburgerryg Sagaen – mad til mange dage i træk – opskrift fra solomor til tvillinger

Mød Anita! En af mine tætteste solomor-veninder som jeg har kendt i 3 år til sommer. Vi mødtes i Frederiksberg Have til et solomor træf da jeg var gravid og i kvalmehelvede og derfor bare lå på jorden og kiggede på hendes 4 mdr. gamle tvillingepiger som sov yndigt i deres barnevogn.

Anita, 37 år, solomor til tvillingepiger
– Højtuddannet, offentligt ansat.
– familien bor på anden sal i en dejlig lejlighed på Frederiksberg (ingen elevator).
– fuldtidsjob med stort ansvarsområde og nogen rejseaktivitet til udlandet.
– elsker sport og cykler derfor pt. 45 min. frem og tilbage fra job – dvs 1,5 t hver hverdag – 5 af de km er med tvillingerne i en cykelanhænger bag på som vel samlet vejer ca. 40 kg op over Valby bakke (den ved zoo).
– en af Anitas piger på 3 år kan selv skrive sit navn.
– begge piger sover allerede begge uden ble og de kan de fleste bogstaver i alfabetet.
– alt tøj ligger snore ret lagt sammen i tøjskabet og Anita ved hvor alt er i lejligheden som ser sprit ren og lækker ud hver gang vi kommer på besøg (også til hverdag).

Her i familien er der stort set tjek på alt, og vi elsker at komme på besøg og dele historier fra vores hverdag.  Dog er der et lille sted hvor Anita måske halter lidt, og det er madlavningen.

Som Anita selv siger: “jeg er ovenud lykkelig over pigerne får varieret kost i børnehaven. Vi spiser ofte rugbrød til aftensmad eller hamburgerryg” – og her måbede jeg så og spurgte hvordan filal har du så lært at lave hamburgerryg?

Det har Anita af sin mor, som nu ærgrer sig over, at hun ikke lærte Anita at lave mad noget tidligere!

Anita var nemlig lidt af en rod som ung og blev ofte smidt ude foran døren i hjemkundskabstimerne for så at komme ind når der skulle spises og igen smidt ud ved oprydningen.

Smart Chick!

Anita er som jeg nok det man kan kalde for resultatet af generation curlingmødres opdragelse fordi det var nemmere selv at gøre det, end at tørre fingre og have en (møg-)unge med ude i køkkenet.

Det har været en befrielse for mig at møde Anita. Specielt fordi hun også vender det hvide ud af øjnene og ryster opgivende på hovedet over ord som “meljævning” og “æggemassen”, og det at skulle koge en kylling og lave høns i asparges fra bunden virker som en langt langt større udfordring end at skulle løbe et marathon om 3 uger.

Vi ville begge vælge at løbe marathon og helt sikkert lykkedes bedre med det!

Men – vi er begge åbne for at lære nyt og har tænkt os at blive bedre i køkkenet.

Vi starter småt ud med at dele de opskrifter vi kan med hinanden og her på bloggen og håber på andre solomødre melder sig på banen og deler deres nemmeste opskrifter med os.

De opskrifter vi deler med hinanden skal seriøst være:

– virkelig virkelig nemme (vi “dumpede” hjemkundskab).

– effektive, dvs må gerne holde i flere dage ala Hamburgerryg Sagaen eller kødsovs.

– hurtige at tilberede.

– fryse venlige, så de kan bruges igen og igen efter en stor portion er tilberedt.

– kunne passe sig selv under det meste af tilberedningen, da vi har småbørn i huset som vi hellere vil lege med.

 

Opskrift på hamburgerryg ala Anita – solomor til tvillinger på 3 år.

Smid din hamburgerryg i en stor gryde.
Hamburgerryggen skal beholde snoren på og blot dækkes af koldt vand.
Ved svag varme koges den under låg i ca. 25 min
Derefter slukker du for varmen og lader hamburgerryggen hvile i kogevandet i ca. 30 min.

Dag 1:

Spis skiver af hamburgerryg med kogte kartofler og bearnaise sovs (laves af pulver fra brev).
Lav en ekstra stor omgang kartofler så du har til mange dage!

hamburgerrygdag1

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2: som dag 1.

hamburgerryg2

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3:
Brug tern af hamburgerryg sammen med tern af kartofler til at lave biksemad (evt med lidt løg).

hamburgerryg3

 

 

 

 

 

 

 

Dag 4:
Spis enten kold hamburgerryg med rugbrød og spejlæg eller lun hamburgerryggen på panden sammen med spejlæg.

hamburgerryg4

 

 

 

 

 

 

 

 

Fraklip fra Hamburgerryg sagaen!

SMS fra Anita da jeg bad om billeder til bloggen: “Lavede hamburgerryg i mandags, men fejlede totalt, da det viste sig, at vi ikke havde flere kartofler…..”

hamburgerryg1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Har du nogle forslag til retter så send dem meget gerne til mig!

Vores døtre takker dig på forhånd.

 

****

S.O.S. 

Da Zinelle og jeg var til hamburgerryg prøvesmagning hos Anita, begyndte den ene af tvillingerne at græde og sagde “åh nej ikke hamburgerryg igen mor” – Zinelle og jeg guffede godt i os og Anitas piger fulgte derefter trop – med lidt ketchup kom det ned.

Men – tvillingerne ser frem til de nemme opskrifter som du sender til os ASAP!

Tak.

Share
This entry was posted in Livet som Solomor and tagged , , , , . Bookmark the permalink.