Charme-Tour på Christiansborg med børnebogen Hvem henter mig? under armen

Mit lokale folketingsmedlem Hans Andersen (V), som i øvrigt også stiller op til byrådsvalget i min hjemby Frederikssund, var så flink at invitere mig på en solo-rundvisning på Christiansborg i dag. 

Det var samme dag som vi havde planlagt at udgive børnebogen Hvem henter mig?, så jeg tog selvfølgelig bogen med på rundturen.

Det var faktisk vildt spændende at se bygningerne indefra. Især gruppe-møde-lokalerne gjorde et indtryk på mig. 

Der var stor forskel på indretningsstilen fra Alternativet til de konservative og til venstre. 

Spændende. 

Undervejs fik vi os bl.a. også en snak om “work-life-balance”. 

Hans Andersen er far til 4. 

Vi var enige om vigtigheden af bedsteforældre og netværk for travle børnefamilier. 

Hans Andersen fortalte mig, at man i nyere tid er blevet langt mere “børnefamilie venlig” i folketinget, forstået på den måde, at man har samlet afstemningerne til kun at ske 2 dage om ugen. Tirsdag kl 13 og torsdag kl 10. Førhen var det næsten umuligt at vide hvornår man kunne nå hjem til familien. 

Undervejs på rundvisningen mødtes vi med May-Britt Kattrup fra LA. May-Britt er en af dem der støtter godt op om os solomødre og regnbuefamilier. 

Jeg fik også lov til at forstyrre Uffe Elbæk (Alternativet) midt i et møde, så han kunne se bogen, hvortil han har lavet et super fint efterskrift.

Sidst på rundturen nåede Hans Andersen og jeg at drikke en kop kaffe og grine lidt af hverdagens mange trivielle gøremål man har som småbørns-familie. 

Share
This entry was posted in Interview & Besøg. Bookmark the permalink.