Om Signe

Jeg er stifter af sitet SelvvalgtSinglemor.dk og rådgiver singlekvinder der overvejer at blive solomødre.

Jeg blev selv mor i marts 2012, hvor mit livs kærlighed Zinelle kom til verden, med hjælp fra en sæddonor fra en sædbank.

Jeg deler løbende ud af mine og andre solomødres erfaringer på bloggen. Det gør jeg for at støtte op om andre singlekvinder der overvejer denne vej til moderskabet.

Siden 2010 har jeg deltaget i den offentlige debat. Det gør jeg fordi jeg synes det er vigtigt, at man som singlekvinde bliver bevidst og oplyst om, at der er andre fantastiske måder at stifte familie på end blot den traditionelle kernefamilie.

Jeg håber, at Annes og min bog Selvvalgt singlemor til donorbarn – beslutningsprocessen og mine andre rådgivningsprodukter kan være med til, at du følelsesmæssigt, etisk og moralsk kan stå inde for alle forudsigelige aspekter af beslutningen om at blive mor med hjælp fra en sæddonor.

Man siger jo, at ”et kært barn har mange navne”. Jeg har valgt at bruge ordet ”singlemor”, fordi ”alenemor” eller ”enlig mor” lyder lidt tungt og trist, hvorimod singlemor bedre beskriver den form for kvinder, jeg har mødt, som har truffet samme beslutning som mig.

Efter jeg er blevet mor bruger jeg faktisk “solomor”, og den betegnelse bruger jeg også på den internationale version af denne side – Solo Mom to a Donorchild.

Jeg har valgt at bruge ordet ”donorbarn” frem for ”ønskebarn”, fordi det at være undfanget med hjælp fra en sæddonor for mange stadig er forbundet med tabu og fordomme, og dette vil jeg gerne være med til at gøre op med.

Disse børn er ønskebørn og kærlighedsbørn undfanget med hjælp fra en sæddonor.

Signe Fjord (f.1974)
Mor til Zinelle (f. 2012)
Cand. jur.
Foredragsholder, forfatter, rådgiver, blogger, terapeut, coach og mentor.